bilde i galleriet
Butikken går inn i ny kjede - Notabene blir Norli

Eieren av de seks Notabene-bokhandlene, Harald Enersen, har besluttet å gå inn som medlem i Norli-kjeden. Butikken i Måløy vil i løpet av høsten bli omprofilert til Norli.

Vi har hatt et samarbeid med Norli i mindre skala i to år, og vi ønsker nå å samarbeide enda tettere. Norli har de siste årene hatt en imponerende vekst, og har et veldig profesjonelt og velsmurt maskineri. De tilbyr en modell for medlemmer som passer oss godt, og som jeg er sikker på at vil gjøre oss bedre rustet i årene som kommer, sier Harald Enersen, som fortsatt skal eie 100 prosent av de seks Notabene-butikkene på Nordvestlandet.

Tilrettelagt for lokal tilpasning

Administrerende direktør i Norli, John Thomasgaard legger vekt på at de seks butikkene som nå blir en franchise av Norli fortsatt skal ha frihet til å tilpasse seg lokale forhold.

De tidligere Notabene-butikkene vil med denne avtalen ta del i Norlis profesjonaliserte kjedekonsept inkludert våre digitale løsninger, og Norli får mer nærhet til sine kunder på Nordvestlandet. Som medlem i Norli har man stor frihet til å forme butikkene og innholdet som man selv ønsker, og med lokalt eierskap er det tilrettelagt for at butikkene skal drives med lokal tilpasning.

Dette er bare positivt

Nina Westvik har drevet Notabene sin butikk i Måløy i 24 år. Hun er godt fornøyd med nyheten.

– Dette er bare positivt. Norli er Norges største bokhandlerkjede og er veldig profesjonelt drevet. Overgangen til Norli får ikke så stor praktisk betydning for butikken. Det er naturligvis litt vemodig at Notabene-navnet forsvinner. Men vi skal fortsatt samarbeide og ha Harald Enersen som eneeier, sier Westvik til Fjordenes Tidende.

De seks Notabene-butikkene som nå endrer navn ligger, foruten Måløy, på kjøpesenteret Moa i Ålesund, i Ulsteinvik, Molde, Vestnes og Stryn.

“Artikkelen og bildet her hentet fra FJT - 6. august 2022”