Med lidenskap for bøker

bilde i galleriet

Nina har en lidenskap for bøker

Da bokhandlerkjeden Notabene bestemte seg for å åpne butikk i Måløy i 1998, var det et naturlig valg for bokormen Nina å være med på laget. Butikken har siden starten vært etablert på Måløy Brygge og har vært der siden kjøpesenteret ble åpnet.

Gjennom over 20 år i bransjen har Nina opparbeidet seg solid kjennskap og kunnskap både om bransjen og markedet. Og det er sjelden en kjedelig dag på jobben, sier hun. Å jobbe med mennesker gir deg noe hver dag.

Konkurransen i bokbransjen har den siste tiårsperioden vært tøff. Flere kjeder har valgt å legge ned, og konkurransen mot nettbaserte bokprodukt merkes meget godt. Da hjelper det ikke å henge med hode, da må vi brette opp armene og arbeide for å bli enda bedre, sier Nina

I Notabenes valgspråk heter det fordi vi har flere sider-. Akkurat det har de vist at de har. Med et stadig utvidet produktspekter som omfatter både bøker leker, spill, kontorrekvisita, pluss mye, mye mer så har de flere ben å stå på i et utfordrende marked. Men uansett produktmangfold, den tradisjonelle boken glemmer de ikke. Den står fortsatt som det sentrale midtpunktet i konseptet deres. Mange kjente forfatter har vært innom butikken for å signere bøkene sine. Det er alltid spennende, sier Nina, å se når kunden møter forfatteren. Relasjonene og reaksjonene har vært artige og interessante å iaktta.

Med satsing på kunnskap hos de ansatte, gjør dette til at de kan gi trygge og gode anbefalinger til kundene. Og kunden setter pris på det. Nina har de siste par årene også vært opplæringsansvarlig for Notabenekjeden. Gjennom denne delen av jobben sin vet hun hvor viktig det er å gi de ansatte kunnskap, slik at de har en trygg grunn å stå på. På den måten bygger man gode relasjoner til kunden og markedet.

Det er utrolig kjekt når kundene kommer tilbake i butikken og er fornøyde med anbefalinger vi har gitt og ønsker seg flere. Det er det som er med på å skap de gode opplevelsene gjennom en hektisk arbeidsdag. Vi har kunder i alle aldersgrupper og det er en glede å få kunne både hjelpe og anbefale alle som en, sier Nina.